Is het verstandig om op dit moment te investeren in Bitcoin?

Er zijn veel mensen die interesse hebben in de cryptomarkt. Dat komt mede doordat de waarde van een groot deel van de cryptomunten tijdens het afgelopen jaar ontzettend hard is gestegen. Hierdoor is het een hoop mensen gelukt om winst te maken met het verhandelen van cryptomunten. Op dit moment is de waarde van de meeste cryptomunten een stuk lager dan aan het begin van het jaar. Hierdoor vragen veel mensen zich af of dit wel het juiste moment is om in Bitcoin of andere cryptomunten te investeren.

Buy low, sell high

In de wereld van de cryptomunten is ‘buy low, sell high’ een gouden regel. Als je geld wilt verdienen door het verhandelen van cryptomunten, wil je deze namelijk tegen een zo laag mogelijke waarde kopen. Vervolgens wacht je en wanneer je vindt dat de waarde van de door jou gekochte cryptomunt hoog genoeg is, kun je deze weer verkopen. Dit is de meest eenvoudige manier van winst maken aangezien je in principe enkel een cryptomunt hoeft te kopen om deze vervolgens weer te verkopen. Echter, het is niet zo simpel als het lijkt. Je weet namelijk nooit of een cryptomunt nog in waarde zal stijgen of niet. Hierdoor is het lastig om in te schatten wanneer je deze het best kunt kopen of verkopen.

De waarde van Bitcoin

Toen de hype rondom cryptomunten op zijn voorlopige hoogtepunt zat, was één Bitcoin meer dan 50.000 euro waard. Op dit moment is de waarde van één Bitcoin ‘slechts’ zo’n 30.000 euro. Dit is een ontwikkeling die veel mensen die Bitcoin bezitten zorgen baart. Dat is niet gek aangezien een deel van deze mensen veel verlies zou maken door hun Bitcoin op dit moment te verkopen. Voor nieuwe investeerders biedt dit juist kansen. Het is namelijk zo dat de prijs Bitcoin op dit moment erg laag is vergeleken met de waarde op het hoogtepunt van de hype rondom cryptomunten.

Bitcoin kopen?

Aangezien de waarde van de Bitcoin op dit moment relatief laag is, kan dit een goed moment zijn om de cryptomunt te kopen. Het kopen Bitcoin is wel iets wat je niet in een opwelling moet doen. Als je overweegt om te investeren in Bitcoin of een andere cryptomunt, is het van belang dat je begint met het doen van onderzoek. Zo zorg je er namelijk voor dat je beter in staat bent om een realistische inschatting voor de toekomst te maken.

Geplaatst in: page