Welke verzekeringen afsluiten

Nieuwe onderneming gestart – Welke verzekeringen afsluiten?

Je loopt misschien al geruime tijd met het idee om een eigen onderneming te starten. Je bent misschien pas afgestudeerd, zonder baan komen te zitten of je bent gewoon werkloos. Het kan best, dat je wat kapitaal opzij hebt gezet en dat je nu wel echt wil starten met je eigen onderneming.

Uiteraard is het een hele uitdaging om van start te gaan met een eigen bedrijf. Behalve het vinden van kapitaal om te investeren zijn er een aantal zaken waarmee je rekening bij het opstarten van je onderneming. Een belangrijk aspect is het afsluiten van verzekeringen.

Het afsluiten van de juiste verzekering

Je zult je natuurlijk afvragen welke verzekeringen een nieuwe ondernemer moet afsluiten om zo min als mogelijk extra risico’s op zich te nemen.

Verzekering in geval van arbeidsongeschiktheid

Het kan best gebeuren, dat je als ondernemer vanwege de een of andere reden arbeidsongeschikt raakt. Als dat zich voordoet hoef je absoluut niet te rekenen op steun van de overheid. Aan zelfstandige ondernemers is het daarom sterk aan te bevelen om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Rechtsbijstandsverzekering

Bij de start van je onderneming denk je vaak genoeg niet aan juridisch problemen, die zich kunnen voordoen als het bedrijf eenmaal operationeel is. Het kan best, dat je goederen hebt besteld voor je bedrijf, maar dat ze niet of niet tijdig geleverd worden. Wie moet voor de kosten opdraaien?

Het kan ook zo zijn, dat je plots geconfronteerd kan worden met een rechtsvordering welke tegen jouw bedrijf is ingesteld. Hoe ga je hiermee om? Wie gaat voor je procederen?

Het is dus meer dan noodzakelijk om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten voor je bedrijf. Deze verzekering niet afsluiten is net als wanneer je een gokje waagt. Bij voetbalwedden hoop je, dat je favoriete team als winnaar uit de bus komt en de tegenpartij niet scoort. In dit geval hoop je, dat er dan geen vordering wordt ingesteld tegen je bedrijf, wat natuurlijk bijzonder riskant is.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

“Een ongeluk schuilt in een klein hoekje”. Het kan best een keertje voorkomen, dat vanwege de een of andere reden je bedrijf aansprakelijk gesteld wordt voor schade welke is toegebracht aan goederen van derden en meer.

Het kan, dat jij zelf hebt gezorgd voor de schade aan een derde of een medewerker. In dat soort gevallen is het sluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zeer ideaal. Je hoeft je dan geen zorgen te maken, dat je onnodig in de kosten gejaagd zal worden door eigen handelingen of van een medewerker.

Transportverzekering

Een ander handigheidje is het sluiten van een transportverzekering. Vooral als je in een branche bent waarbij je meerdere malen per dag gekochte goederen moet transporteren en leveren.

Onderweg naar de plaats van bestemming kan er van alles gebeuren met de goederen. Deze kunnen bijvoorbeeld beschadigd raken vanwege de rit. Het is dus best om die goederen te verzekeren middels een transportverzekering, vooral als het gaat om kostbare goederen.

Tot Slot

De opstart van een onderneming kan bijzonder uitdagend zijn. Wat je ook van plan bent, het is van belang, dat je de juiste verzekeringen afsluit voor je bedrijf om op die manier te voorkomen, dat je onnodig in de kosten gejaagd wordt.